Bullshitproof & bulletproof 2


Jag jobbar med mig själv, och försöker utvecklas och bli bättre. Det här är ett par faktorer som jag tänker mycket på numera:

Bullshitproof

Mentalt vill jag vara bullshitproof. Jag vill inte köpa en massa dumheter. Jag vill inte svälja idéer bara för att den som påstår saken är trevlig, eller är expert på något helt orelaterat. Jag vill inte köpa ett resonemang för att det medföljer en graf som ser vetenskaplig ut, eller för att det är skrivet med en lättläst font. Jag vill acceptera att jag inte vet saker hellre än att acceptera en tveksam förklaring. Det här är svårt för oss människor, och fullkomligt bullshitproof är svårt att bli. Men man kan jobba på det, och vara medveten om de faktorer som gör att man lätt blir lurad.

Bulletproof

När det gäller kost vill jag bli bulletproof. Jag vill klara att äta så mycket skräp som möjligt. Det innebär inte att jag vill äta en massa skräp, men jag vill kunna äta en kanelbulle vid någon festlighet om jag är sugen utan att drabbas av en massa märkliga symptom. Jag tror att chanserna till detta är större om jag är fysiskt aktiv och äter mycket och varierat av vegetabilier så att tarmfloran mår så bra som möjligt. Jag vill ha en kost med så lite restriktioner som möjligt – även om jag för det mesta vill äta näringsrik hälsosam mat. Det är inte möjligt för alla att äta allt och vara friska, men i det långa loppet tror jag att det är bra att inte begränsa mer än vad som är absolut nödvändigt.

Image credit: Vince Alongi https://www.flickr.com/people/vincealongi/ https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Image credit: Vince Alongi
https://www.flickr.com/people/vincealongi/
https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


2 kommentater till “Bullshitproof & bulletproof

 • Subcalva

  Mycket bra formulerat och jag skriver verkligen under på att vilja bli Bulletproof.

  Istället för att begränsa sig in absurdum och bara leva på några enstaka få livsmedel tycker jag det är en betydligt sundare inställning att försöka öka sin tolerans så att man klarar av det mesta utan att få en massa konstiga symptom för att man råkar snubbla på en liten färskpotatis på vägen.

 • Bullshitproof

  ”Mentalt vill jag vara bullshitproof. Jag vill inte köpa en massa dumheter. Jag vill inte svälja idéer bara för att den som påstår saken är trevlig”
  Varför går du på ditförespråkares påhitade fantasier om att maten påverkar hälsan alt är ren försäljningspropaganda. alla ljuger för att skryta om sin diet.
  Inte en vetenskaplig studie stöder det.

  Maten i magen kan inte påverka hälsan det är omöjligt, det är bara när maten är upptagen som maten kan påverka men då är skilnaden mellan diater borta vi äter ungefär samma näringsämnen.
  Om två helt olika dieter består av samma näringsämnen så kan inte hälsan påverkas av den ena dieten, den som tror på det tror på homeopati.

  Maten kan påverka tarmfloran, bakterier kan påverka hälsan, på det sättet kan maten påverka hälsan.
  Alt annat är försäljningspropaganda.

Kommentarer modereras. Välkommen!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *