Sinnessjukt


Lite granskning av pseudovetenskap inom psykisk ohälsa, bland annat gällande Mia Lundin, Anna Sparre, Martina Johansson och NLP kan ni få ta del av i avsnitt 68 och 69 av podcasten Sinnessjukt.

Om jag skulle tillägga något så är det kanske att om jag ifrågasätter huruvida SSRI är så effektiva som man trott, så handlar det inte om mutor och ekonomiska intressen. Det handlar istället om hur hela den vetenskapliga processen ofta är felvriden genom att man väljer att inte publicera sämre resultat, eller ändrar utfall att analysera i efterhand. Det gör naturligtvis inte pseudovetenskapliga lurendrejare mer seriösa. Evidensbaserad medicin är det bästa vi har, men det finns fortfarande en del förbättringspotential även där.

Kommentarer modereras. Välkommen!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *